LinkedIn nousee, oletko hereillä?

Sosiaalisen median palvelut muuttuvat sellaista vauhtia, ettei kukaan voi kutsua itseään guruksi. Koko some-kenttä on niin uusi, ettei kenelläkään ole siitä vuosikymmenten kokemusta, ja muutos on niin kiihkeää, että kukaan ei tiedä kaikkea. Lohduttava ajatus, vai mitä?

Some-tuska kasvaa kasvamistaan ja niin kauan kuin kuvittelet, että voit selvitä joko a) vastaamalla, että ei, en/yrityksemme ei ole ”siellä” tai b) luulemalla, että osaat kaiken tarvittavan, olet aika pihalla koko kuviosta. Kannattaa kurkistaa vaikka tätä kuvaa, johon some-konsultti Mike Kujawski on koonnut erilaisia sosiaalisen median kanavia. Kuka tuon kaiken voi hallita? Ei kukaan.
Nöyryys ja intohimo kuitenkin auttavat selviämään some-tuskan kanssa. Kiinnostus uudistuksia ja niiden aiheuttamia vaikutuksia kohtaan on ratkaisevaa. Homman voi aloittaa sillä, että tajuaa somen tarkoittavan muutakin kuin Facebookia. Ja jatkaa vaihtamalla somesta puhumisen verkkoläsnäolosta puhumiseen.
Vinkkinä viikonlopuksi suosittelen tutustumaan uusin silmin LinkedIniin, jonka käyttö on omien havaintojeni mukaan lisääntynyt merkittävästi viimeisten parin kuukauden aikana. Useimmat toteavat, että käyttö on lisääntynyt, koska ”siellä on asiaa mainosten ja höpöhöpön sijaan”.
Eihän LinkedIn ihania Febun sienimetsästatuspäivityksiä korvaa, mutta mitä enemmän Facebook muuttaa algoritmiään siihen suuntaan, että me miljardi käyttäjää törmäämme siellä suositteluihin uusista kattorakenteista, huoltoasemista tai LVI-asentajista, käyttäjien kiinnostus kanavaa kohtaan vähenee.
LinkedIn aloitti helpolla tavalla suositusten jakamisen ihan vähän aikaa sitten. Kun nyt kirjaudut palveluun, sivusto ehdottaa, että voit klikkaamalla todentaa oman kontaktisi osaamisalueen. Seuraavan kerran, kun LinkedIn kysyy ”Does your friend have these skills or expertise?”, niin klikkaa ja anna kaverillesi siten virtuaalinen lahja. Siitä tulee hyvä mieli. Kannattaa klikkailla vain yhtä osaamisaluetta kerrallaan.
Voit myös kirjoittaa sanallisen suosittelun, jos haluat antaa isomman lahjan. Siitä tuttavasi voi joskus hyötyä paljonkin.
Käy vielä lataamassa kännykkään tai tablettiin sovellus, jolla voit käyttää LinkedIniä entistä helpommin. Itse käytän jatkuvasti Google Play -kaupasta lataamaani Androidin sovellusta, joka toimii mainiosti ja on vieläpä graafisestkin erinomainen.
Itse pidän LinkedInissä eniten sen suosittelemista uutisista ja artikkeleista. Ne liittyvät työhöni ja erilaisiin kiinnostuksen alueisiin. Löytyvät ilman mitään vaivaa. Tykkään!
Jos siis oma LinkedIn-profiilisi on vielä vain lista entisiä työpaikkoja tai siellä ei ole kuvaa sinusta, niin nyt on aika herätä. Ota hetki aikaa ja käy tutustumassa siihen, mitä joskus aikanaan itsestäsi sinne tulit kirjoittaneeksi. LinkedInin käyttö kasvaa koko ajan, joten sinunkin profiiliasi tutkaillaan yhä useammin. Uudet sukupolvet eivät enää välttämättä edes käytä käyntikorttia, vaan sanovat lähettävänsä LinkedIn-kutsun. Kyllä. Näin se maailma muuttuu.
Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto