Uudet tavoitteet, uusi budjetti

Syksyn kuumia keskustelunaiheita ovat mobiilimarkkinointi ja sisällöntuotanto digitaalisiin viestintäkanaviin. Tilastot näyttävät toinen toisensa perään faktaa älypuhelinten käytön lisääntymisestä, verkkomainonnan kasvusta ja perinteisen median suurista ongelmista mainoseurojen vähentyessä.

Puhetta on paljon.

Samaan aikaan yritykset tekevät muutoksia liiketoimintastrategioihinsa, etsivät uusia kohderyhmiä ja tuottavat täysin uudenlaisia tuotteita.

Kun käyn keskustelua siitä, miten tavoitteisiin voitaisiin päästä, vastapuoli usein innostuu kovasti ajatuksista tehdä bisnestä verkossa ja tuottaa sisältöjä, joita on helppoa lukea tablettitietokoneilla ja älypuhelimilla. Mutta sitten. Jostain syvältä nousee tuska: kun rahat ovat niin tiukoilla.

Olen hetken hiljaa.

Sitten kysyn: miten arvelet pääseväsi uusiin tavoitteisiin vanhoilla keinoilla? Onko mahdollista tavoittaa täysin uudet kohderyhmät vanhoilla menetelmillä?

Niinpä!

Budjetti tuntuu ohjaavan liian monia päättäjiä, sillä kun kyseenalaistan sen, kannattaako vieläkin käyttää rahaa messuihin, kun tavoiteltava kohderyhmä ei siellä käy tai kannattaako toteuttaa asiakaslehteä, kun mobiilisisällöillä voitaisiin tavoittaa samat ihmiset paljon kustannustehokkaammin, monella syttyy melkein silminnähtävä lamppu pään päällä. Todellakin! Sieltähän sitä rahaa saadaan.

Tässä tutkimuksessa  selvitettiin pohjoisamerikkalaisten markkinointipäättäjien arvioita ensi vuoden valinnoista sisältömarkkinoinnin osalta. Suurimmaksi esteeksi he kokevat sen, että tälle työlle ei ole budjettia.

Voi voi. Miksiköhän niin on? Voisikohan sille tehdä jotain? Oliko tarkoitus menestyä ja saavuttaa tavoitteet, vai tehdä niin kuin on aina ennenkin tehty?

Onhan se tietenkin turvallista. Minä kuitenkin rohkaisen ajattelemaan ensin ja tekemään sitten valintoja, jotka mahdollistavat tavoitteiden saavuttamisen.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto