Hyvien uutisten vuosi 2011

Olen kyllästynyt. Kaikkialla,  minne vaan katson, mitä luen, mitä linkkiä klikkaan, vastaan tulee huonoja ja pelottavia uutisia. Myönnän olevani uutisfriikki, jonka on vaikeaa olla edes lomamatkalla ilman uutisia. Mutta vaikka huonoja uutisia tulvii kaikkialta, vuoden kohokohdat työssäni viestintätoimistossa ovat liittyeet hyviin uutisiin, sillä niitähän me useimmiten saamme kertoa.

Koska olen luonteeltani optimisti, päätin etsiä niin läheisteni elämästä kuin muualtakin Suomesta hyviä uutisia viime vuodelta. Näiden voimin lähden kohti uutta vuotta.

Yrittäjäystävieni elämään kuuluu hyvää. Yksi heistä osti valtiolta saaren ja on nyt aloittanut projektin, jonka tuloksena Rysäkarille syntyy elämyksellinen kokouskeskus. Toinen on kokenut outdoor-alan ammattilainen, joka on vuosien aikana nähnyt, miten bisnes kasvaa maailmalla. Ei siis ihme, että hän päätti ryhtyä yrittäjäksi ja osti työkavereidensa kanssa maahantuontiyritys Greendoorin. Kolmas on intohimoinen kiipeilijä, joka on myös komean uran tehnyt, armoitettu myyntimies. Hän toteutti unelmansa jo edellisvuonna, mutta tämän vuoden aikana unelma on todella lähtenyt lentoon. Kiipeilyareenalla käy koko ajan enemmän alan uusia ja kokeneita harrastajia. Eikä ihme, sillä paikka on käsittämättömän hienosti rakennettu. Näkee, että siihen liittyy paljon osaamista ja intohimoa.

Pakko on vielä mainita muutaman yrittäjäystävän hyvistä kuulumisista. Yksi heistä on luonut täysin uudenlaisen tavan työntekijöille ja työnantajille kohdata toisensa. Energiaa, jolla tämä nuori nainen vie yritystään eteenpäin, voi vain ihailla ja fanittaa. Heebosta kuulemme vielä paljon. Kuinka ollakaan, tuon naisen entinen esimies puolestaan on saanut oman firmansa jo vuosia sitten komeaan lentoon. Hänessä on paljon maailmanparantajana vikaa, joten en ollut kovin yllättynyt kuullessani hänen ryhtyneen Pekka Haaviston tukiryhmän puheenjohtajaksi. Viime vuoden aikana hän on myös kehittänyt vauhdilla omistamaansa Billnäsin Ruukkia.

Suomellekin kuuluu hyvää. Noin 60 000 suomalaisperheeseen syntyi vauva, joihinkin kaksi tai kolmekin. Useista suomalaisista tuli vanhempia myös adoption kautta. Voiko hienompia uutisia ollakaan!

Oravasaaren kyläkoulussa vieraillut Pauliina Kari kertoi marraskuussa Keskisuomalaisen mielipidepalstalla ihmeellisestä paikasta, jossa lapset ja aikuiset viihtyvät. Tällaisia tarinoita lisää!

Facebookiin perustettiin Jaa hyvä palvelu -niminen ryhmä, jonka jäsenet jakavat päivittäin vinkkejä hyvästä palvelusta. Hienoa työtä Markolta, joka perusti ryhmän. Optimisti mikä optimisti, tuokin roikale…

Ja mikä ettei, tähän lopuksi sopii mainita, että helsinkiläisten oma paikallisradio, legendaarinen Radio City, sai uuden toimiluvan seuraaville 8 vuodelle. Viime yönä klo 00.00 alkoivat lähetykset uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Meininki on hyvää. Sillä Radio City on… Radio City, kuten uusi slogan kuuluu.

Lupaan tänä vuonna viljellä hyviä uutisia entistä useammin. Sillä niitä me tarvitsemme jaksaaksemme. Iloa, valoa ja menestyksen säteitä uuteen vuoteen!

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto