Kohti uutta eli takaisin hallitustyöhön?

Muutos on mahdollisuus, sanovat. Minun on nyt aika ottaa seuraava steppi omalla matkalla ja vapauttaa paikka seuraajalleni.

Muutos on mahdollisuus, sanovat. Minun on nyt aika ottaa seuraava steppi omalla matkalla ja vapauttaa paikka seuraajalleni Attendo Suomi johtoryhmän jäsenenä asiakaskokemuksesta, vastuullisuudesta ja viestintämarkkinoinnista vastaavana johtajana. Tunnetko hänet – tai oletko se sinä?

Tulin Attendolle unelmieni työhön kolme vuotta sitten: muutosjohtajaksi yhden Suomen suurimman yksityisen työnantajan kulttuurinmuutosta, asiakaskokemusta ja viestintää johtamaan. Vahvistamaan yksi kohtaaminen kerrallaan luottamusta meitä kohtaan. En suinkaan yksin, vaan mainion tiimin kanssa!

Tuli pandemia, tuli etätyö, tuli tartunta hoivakotiin, tuli valtava mediahärdelli. Minun syvällistä media- ja kriisiviestinnän osaamistani tarvittiin. Muotoilimme samaan aikaan uudelleen sisäisen valmentajavalmennuksen, kirjoitin muutostarinan ja sille toteutussuunnitelman – ja aloimme valmentaa ihmisiä muutosmatkallamme tarvittavissa paremmissa kohtaamisen, vuorovaikutuksen ja viestinnän taidoissa. Hurraa, miten hienoa!

Samaan aikaan asiakkaitamme koskevat lakimuutokset, soteuudistuksen läpimeno, työvoimapula, TES-neuvottelut, alue- ja eduskuntavaalit, työperäinen maahanmuutto ja lukemattomat muut toimintaympäristöömme vaikuttavat asiat näkyivät arjessani aamusta A-Studioon. Uudistimme rekrymarkkinointimme ja Attendon brändin, ja ostimme ja perustimme yrityksiä, mikä tuloksena tiimimme päätyi kehittämään kaikkiaan viittä eri brändiä.

Aloitimme Muistiliitto ry / The Alzheimer Society of Finland kanssa yhteistyön läheisten tukemiseksi, loimme vaikuttavan oman median sisäisine mobiilisovelluksineen, podeineen ja satoine sometileineen. Kuluneen syksyn aikana nostimme ”hoivan kestävä kustannustaso” -nimisen kissan yhteiskunnan pöydälle ja kuten ennenkin, kerroimme asioista ensin suoraan läheisille, sitten myös median kautta kaikille kansalaisille. Loka-marraskuun aikana uutisia meistä on nähnyt yli 26 miljoonaa silmäparia. Siinäpä kiteytettynä kolmen vuoden tapahtumat, joista voisi kirjoittaa paksun kirjan. Ehkä sen aika joskus tulee.

Ylpein olen eNPS-lukumme kasvusta. Tuhansien attendolaisten Attendolle antama suositteluarvosana on kolmen vuoden aikana noussut huimasti – tarkemmin näistä asioista sitten ensi viikolla. Attendolaisten, asukkaidemme ja heidän läheistensä antamat suositukset ovat valtavan hieno todistus meidän yli 15 000 sote-osaajan joukkueelle halusta ja kyvystä muuttua, kun suunta on kirkas ja muutokselle annetaan työkalut, ja mikä tärkeintä, sitä vahvistetaan palautteella päivittäin.

Pääsin myös mukaan sanoittamaan ja suuntaamaan koko Attendo-konsernin vastuullisen liiketoiminnan seuraavia askeleita. Minulle tämä oli tavattoman mieluisaa työtä, sillä lopulta olen aina se nuori maailmanparantaja, joka päätyi ysiluokan keväällä mukaan SPR:n nuoristyöhön. Pääsin oivalluttamaan kollegoitani esimerkiksi monimuotoisuuden ja ikluusion merkityksestä työn murroksen keskellä ja asumisen, ruokailun ja liikkumisen ilmastovaikutuksista tässä valtavan suuressa yrityksessä: me mm. valmistamme 18 miljoonaa ateriaa vuosittain, joten valinnoillamme on merkitystä.

Olen valtavan kiitollinen kaikille attendolaisille, joiden kanssa sain tätä muutosta yhdessä toteuttaa. Me muutimme tämän toimialan tapoja ja syvään juurtuneita uskomuksia. Meidän muutosjalanjälkemme vaikuttaa päivittäin sadoissa tuhansissa paremmissa kohtaamisissa – ja sillä, jos millä on suuri merkitys ihmisille. Jatkakaa rohkean, uudistuksiin kykenevän edelläkävijän työtä. Te näytätte tietä koko Suomen sotelle!

Tulin starttaamaan kulttuurinmuutoksen ja tiesin alusta asti, että tähän kuluu kolmesta viiteen vuotta aikaa. Olen oppinut Suomen sotesta – sanotaanko vaikka paljon. Muutosjohtamisesta tuhansien ihmisten työyhteisössä keräsin valtavasti lisää käytännön kokemusta. Mediaviestinnän jätin taakseni ensimmäisen kerran jo 9 vuotta sitten, kun myin yritykseni liiketoiminnan. Nyt haluan lopullisesti jättää sen päivittäisen tekemisen muille, ja siirtyä takaisin neuvonantajan rooliin. Oppeja jaettavaksi on kertynyt kohtalaisen paljon. Attendolaisten apuna toimin tarvittaessa jatkossakin, aikanaan seuraajani löydyttyä konsultin roolissa.

Haaveilen hallitustyön, puhujakeikkojen, muutosvalmentamisen, vastuullisuustyön ja kirjoittamisen pariin palaamisesta. Maija Poppanenkin lähtee seuraavaa härdelliä kohti, kun hänen toivotaan jäävän – mutta hän tietää, että silloin arki saadaan jo rullaamaan ilman häntäkin. Attendon muutosmatkalle tarvitaan seuraava tulenkantaja, jonka sydän palaa paremmille kohtaamisille, merkitykselliselle työlle ja vaikuttamiselle. Työpaikkailmoitus löytyy täältä. Minulta saa mielellään kysyä lisätietoja! Suosittelen.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto