Miten lunastaa asiakaslupaus?

Uskon, että vain keskustelemalla voi syntyä yhteinen todellisuus. Strategioista tuttu yritysjargon ja sanahelinä jäävät sellaisiksi ilman keskustelua. Ne näkyvät kyllä strategiapowerpointeissa, mainonnassa ja tarroina liiketilojen ikkunoissa. Ihmiset, edes oma väki, eivät koe niitä millään tavoin koskettaviksi tai omaa työtä, saati kohtaamisia ohjaavaksi.

Tämän viikon aiheena on ollut lupausten lunastaminen. Olen saanut oivalluttaa kolmen eri organisaation ihmisiä omasta tarinasta, röyhkeän lupauksen voimasta, asiakaslupauksen merkityksestä, muutosjohtamisesta sen toteuttamiseksi – ja kuntastrategiassa luvattujen erinomaisten asiakaspalveluiden muuttamisesta sanoista teoiksi.

Uskon, että vain keskustelemalla voi syntyä yhteinen todellisuus. Strategioista tuttu yritysjargon ja sanahelinä jäävät sellaisiksi ilman keskustelua. Ne näkyvät kyllä strategiapowerpointeissa, mainonnassa ja tarroina liiketilojen ikkunoissa. Ihmiset, edes oma väki, eivät koe niitä millään tavoin koskettaviksi tai omaa työtä, saati kohtaamisia ohjaavaksi.

Jos lupauksia annetaan vain siksi, että ne kuulostivat copywriterin niitä esitellessä hyvältä ja unohdetaan keskustella, mitä ne tarkoittavat tekoina, ollaan matkalla taas yhden romukoppaan kuuluvan ”asiakaslupauksen” äärelle.

Sillä lupaus täytyy lunastaa. Päivittäisillä teoilla. Ja yrityksen – tai julkisen organisaation – lupauksen lunastavat kaikki ne kohtaamiset, joita käydään ihmisten tai ihmisten ja teknologian kesken. Sitoutuminen lupaukseen on muutoksen johtamista parhaimmillaan. Ylimmän johdon on toimittava muutoksen ”suojelijana” ja kaikkien esimiesten viestittävä muutoksesta ja sen vaikutuksista enemmmän kuin koskaan luulivat olevan tarpeellista.

Olen niin kiitollinen, että tälläkin viikolla olen saanut herätellä ja oivalluttaa satoja ihmisiä näistä itselleni tärkeistä aiheista. Kolme vuotta sitten unelmoin, että minusta tulisi ammattipuhuja. Nyt olen paitsi sitä, myös valmentaja, joka ei vain puhu, vaan keskusteluttaa ja saa juuri siksi aikaiseksi sitä, mitä halutaan. Muutosta.

Jalat ovat maasta irti muutamien tällä viikolla saamieni palautteiden ansiosta. Olen saanut jaettua innostusta ja uskoa tulevaan. Se tuntuu tavattoman hyvältä.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto