Syysjäänohuita suhteita

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi eilisessä Hesarissa, että hän pitää yhteyttä alan ihmisiin silloin, kun soviteltavia riitoja ei ole käynnissä. ”Luottamus pitää rakentaa rauhan aikana, keskellä riitaa on myöhäistä.” 

Eilen sunnuntaina somessa levisi juttu, jossa MTK ja SEL ihmettelivät journalistisen median palstoilla miksi Finnair ei tarjoa koneissaan suomalaista ruokaa. Tänään Finnairin kokenut viestintäjohtaja Arja Suominen veti ainakin minun silmissäni viestinnälliset pisteet kotiin vastaamalla Hesarin jutussa järjestöille, että ”Finnair on valmis keskustelemaan ruuasta myös MTK:n ja SEL:n edustajien kanssa, mutta mitään yhteydenottoja järjestöiltä ei ole tullut.”

Kuten Minna Helle, muutkin kokeneet lobbarit ja johtajat tietävät, että suhteita on rakennettava silloin, kun asiat ovat kunnossa.

Mediajulkisuus on nannaa järjestöille, jotka elävät jäsentensä suosiosta. Journalistiselle medialle mehukkaat, yrityksiin kohdistuvat kampanjat megalomaanisine klikkausprosentteineen ovat omaa nannaa.

Jotenkin silti toivoisi, että neuvottelemalla ja yhdessä tekemällä löydettäisiin kaikkien kannalta kestäviä ratkaisuja, eikä rikottaisi muutenkin syysjäänohuita suhteita yhtään enempää. Sillä vaikka globaali talous ei tunne maan rajoja, moni työpaikka on edelleen kiinni syvällä Suomen maaperässä.

 

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto