Tohkeissaan, hieman jännittää

Olen hämmästyneenä seurannut uuden valtiovarainministerin haastatteluja suurimmissa viestimissä. Miltä kuulostaisivat tällaiset lauseet Kauppalehdessä tai Hesarissa: ”ministeri Harri Holkeri / Matti Vanhanen / Jyrki Katainen on selvästi tohkeissaan uudesta tehtävästään…” tai ”olette luonnossa vielä komeampi kuin kuvissa, sanoo lentoemäntä ministerille”?

Edellisten lisäksi ministeri Jutta Urpilaisesta on myös viime päivinä kirjoitettu, että ”kokouksen alkaessa taitaa hieman jännittää”. Tosin lentoemäntä oli HS:n mukaan kutsunut Urpilaista komean sijaan kauniiksi. Sitähän hän toki on, mutta miksi media haluaa kertoa meille tästä kohtaamisesta? Minusta olisi mukava kuulla, että valtiovarainministeriä kutsutaan asiaosaajaksi, hyväksi johtajaksi, erinomaiseksi neuvottelijaksi. Se herättäisi luottamusta, jota ainakin minä juuri nyt valtiovarainministeriltä odotan.

Hesarille pisteet eilisestä ”etusivun” kuvasta, jossa Urpilainen vitsailee kahden, vanhan miehen – hra Grillin ja hra Junckerin kanssa Brysselissä. Tunnelma välittyy hienosti: hän on ottanut tilanteen haltuun. Tosin tämä kuva ilmestyi vain osassa Hesarin painoksia, harmi sinänsä.

Ehkä vain on niin, että ”vain naisilla on tohkeinen”, kuten Twitterissä Mannerheim-tunnarilla esiintyvä henkilö minulle tätä asiaa aiemmin viikolla ihmetellessäni vastasi.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto