Uusia haasteita ja harrastuksia

Ei, en aio vielä käyttää sitä ässällä alkavaa sanaa, joka kuvaa kuukausia kesän ja talven välissä. Nythän on vielä kesä! Ihana, aurinkoinen ja elämysten täyttämä kesä. Aikaa ladata akkuja. Lomailla. Nauttia yhdessäolosta perheen ja ystävien kanssa. Näinhän meille aina kesäkuussa sanotaan. Ja niinhän se onkin.

Kesän myötä heräävät ajatukset uudesta. Ehkä se johtuu siitä, että varpaat ovat lionneet riittävän kauan merivedessä, ehkä siitä, että kuluneen vuoden stressi on soudellessa helpottanut. Tärkeintä on, että uusia asioita syntyy ja sinussa herää halu tehdä jotain toisin kuin ennen.

Kuntosalit täyttyvät, harrastuskurssit pursuavat ihmisiä niin, että seinät eivät tahdo riittää.

Työpaikoilla uudet asiat näkyvät työpaikkojen vaihtamisena. Elokuu on nimityspalstojen ja -uutisten kulta-aikaa. Tänä vuonna ikävä kyllä myös lukuisien irtisanomis- ja yt-uutisten aikaa. Monilta uusilta toimitusjohtajilta odotetaan suuria tekoja, ihmeitäkin.

Työkaverin lähtö ja toisen tulo vaikuttaa moneen asiaan, eikä vaihtumista pidä väheksyä. On haikeaa luopua ihanista työkavereista, mutta kivaa oppia tuntemaan uusi työkaveri ja hänen tapansa. Mutta elämä on yhtä virtausta ja uudet työtehtävät ja -kaverit usein kuuluvat tähän kesälomien jälkeiseen elämään.

Uuden ihmisen perehdyttäminen työtehtäväänsä on iso ja vastuullinen tehtävä. Liian usein se jää kesken, kun etukäteen ei olla mietitty mitä kaikkea hänelle on syytä kertoa ja opettaa. Tsekkauslistat ja perehdyttämisen aikataulu vastuunjakoineen auttavat muistamaan kaikki olennaiset asiat ja pitämään huolen siitä, että kiireenkin keskellä varataan riittävästi aikaa tähän tärkeään työhön.
Tärkeintä kuitenkin on se fiilis, jolla uusi työntekijä työyhteisöön otetaan vastaan. Ja siitä vastaavat kaikki työyhteisön jäsenet, ei vain esimies.

Me täällä Taitomyllyssä valmistaudumme vastaanottamaan kolme uutta ihmistä seuraavan parin kuukauden aikana. Ja lupaamme, että he kokevat itsensä tervetulleeksi!

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto