Hyödynnä muutosta

Yövyin Oulussa hotellissa. Seisoin suihkussa ärtyneenä, kun en saanut hanaa toimimaan. Kirosin hanavalmistajan, jonka hanat kehittyvät niin nopeasti, että käyttäjä ei pysy perässä. Sain hanan lopulta toimimaan.

Huoneen pöydällä oli kehotus suositella hotellia Tripadvisorissa. Mietin miten iso muutos tuon laminoidun kehotuksen takana on mahtanut olla. Mielikuvittelen värikkäitä keskusteluja, joita hotelliketjun johto on käynyt tämän paperin laittamisesta jokaiseen huoneeseen. Niin johto kuin koko henkilökuntakin on tämän kehotuksen myötä asettanut itsensä ja koko hotellin toiminnan alttiiksi arvioinnille. Hyvä niin, sillä asiakkaat arvioivat toimintaa Tripadvisorissa joka tapauksessa. Somessa jaetut suosittelut ovat parasta markkinointia. Ja toisaalta Tripadvisorin kaltaiset palvelut tuovat koko maailman tietoon myös huonot kokemukset. Mikä mahdollisuus kehittää omaa toimintaa!

On turha kuvitella, että verkon tarjoilemaa avoimuutta voi estää. Muutos tulee joka tapauksessa. Sinä voit kuvitella voivasi jäädä siitä sivuun. Voit vastustaa ja hymyillä aavistuksen ylimielisesti sanoessasi, että sinä et sitä somea kyllä käytä ja luet muuten lehtesikin hamaan loppuun asti paperilta. Tai sitten voit ottaa muutoksesta hyödyn irti ja antaa sille vauhtia. Ottaa hyödyn irti muutoksesta.

Suihku toimi liiketunnistimella. Voin vain kuvitella miten isot säästöt veden ja energian käytössä sillä saadaan aikaiseksi. Aamulla huomasin suihkun vieressä kuvatarran, joka opasti hanan käyttöä. Ei tullut mieleenikään valittaa suihkusta Tripadvisorissa.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto