Kiitos meidän uralle

Muistatko, miten Kimi Räikkönen vastasi urheilutoimittajille, kun nämä kysyivät, miten kisa meni? Hän kertoi aina, miten me onnistuimme, mitä me teimme, missä me mokasimme. Alkuun se tuntui oudolta: Kimihän se sitä autoa ajoi! Ei mikään me.

Työssä parasta on, kun saa tehdä töitä ja onnistua yhdessä intohimoisesti tavoitteisiin suhtautuvan tiimin kanssa. Kun viesti kulkee ja keskinäinen kunnioitus vie ylitse väistämättömien ristiriitojen. Osaamiset täydentävät toisiaan, viestitään paljon, yhteistyö on saumatonta. Ollaan vahvasti me. Tavoittelemassa yhteisellä pelikentällä suuria tavoitteita.

Pahinta olisi joutua samalle pelikentälle pasianssinpelaajan kanssa. Hänen kaltaisensa kun eivät tarvitse onnistuakseen edes valmentajaa. Eivätkä ainakaan joukkuekavereita.

Yksilöurheiljan, pyörätuolikelauksen nelinkertaisen olympiavoittajan Leo-Pekka Tähden lausunto aamun Hesarissa pysäytti. ”Aikamoinen kruunu tämä on meidän uralle”, hän sanoi. Tulivat Kimin haastattelut mieleen.

 

ps. Kuvassa on suurin osa Suomen Bocuse d’Or -joukkueesta 2017. He kisaavat ensi viikon tiistaina Lyonissa kokkimaailman arvostetuimmassa kilpailussa kullasta.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto