Kutsumushommissa, puhujana

Ysiluokalla käytiin työvoimatoimistossa tekemässä jonkin sortin urasoveltuvuustesti – tai jotain sellaista. Hämäriä muistoja. Tuloksesta muistan, että opettajaksi tai sairaanhoitajaksi olisin soveltunut. Jaa-a.

Tänään sain jälleen puhua työkseni, tällä kertaa Kohtaamisia18-seminaarissa. Eikä sen parempaa ole! Saada innostaa muita, jakaa oppejaan, viihdyttää, vähän naurattaakin. Luoda uskoa siihen, että asiakaskokemus ei ole yhtä kuin asiakaspalvelu. Näyttää täysin erilainen organisaatiokaavio. Kertoa esimerkkejä myötätunnon voimasta. Ja raivosta, jonka täydellinen myötätunnottomuus saa aikaan. Mallintaa asiakaskokemuksen johtamista.

Kannustavia palautteita tuli heti ja myöhemmin somessa. Hilpeintä oli, kun kuulin, että sehän oli melkein kuin stand upia. Tiedättekö, siitä olen salaa joskus haaveillut.

Kutsumushommia, nämä. Seuraavaa puhujakeikkaa suunnitellaan porukalla huomenna. Senkin yleisö on vaativa. Jännittää vähän jo nyt. Haluan olla asiakkaideni ja heidän asiakkaidensa odotusten arvoinen. Kyetä ylittämään odotukset. Tuottaa ylivoimaisia asiakaskokemuksia puhujana.

Opettajaksi? En ikinä! – muistan ajatelleeni. Mutta tässä sitä nyt ollaan.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto