Muutosjohtamista yksi kohtaaminen kerrallaan

Kulttuurinmuutoksessa keskeisintä on ollut oivaltaa, että työtä tehdään asiakkaita varten, siitä kannetaan sadan prosentin vastuu ja sen myötä epäkohdat on nostettava rohkeasti esiin. Kuuntelun, kehumisen, kiittämisen, kannustamisen ja korjaavan palautteen taitojen vahvistaminen on ollut aivan ratkaisevaa.

Neljä vuotta Attendon muutosmatkaa.

➡ Työntekijöiden NPS 47 askelta ylöspäin. (nyt +31)
➡ Asukkaiden NPS 17 askelta (nyt +46) ja läheisten 33 askelta (nyt +48).
➡ Hakijoita +22 %, vaihtuvuus -7%, palaajia 12kk lähtemisestä 30%.
➡ Yritys monen tappiollisen vuoden jälkeen plussalle.

Neljä vuotta sitten pääsin mukaan Attendo Suomi muutosta johtamaan. Viime helmikuusta alkaen olen saanut kulkea matkassa edelleen mukana neuvonantajan roolissa. Tulokset ovat pysäyttävän hienoja. Hurraa!

Kymmeniä toimintamalleja on uudistettu. Niistä kenties vaikuttavimpia ovat olleet Attendo-kotien johtajien koulutukset ja kaikkien attendolaisten vuorovaikutuskoulutukset; ASKO-valmennukset siis. Niihin on yhteensä käytetty kolmessa vuodessa lähes 140 000 työtuntia! Samaan aikaan muutosmatkan kanssa on kohdattu pandemia, henkilöstömitoituksen kasvaminen, alan vaikea työvoimapula ja hyvinvointialueiden syntyminen. Tämä joukkue on uskomattoman joustava ja sinnikäs.

On mahdotonta valita, mikä on ollut vaikuttavinta. Niin perehdyttäminen, palkitseminen, vahvempi dialogi, teknologian parantaminen, talousprosessien, työvuorosuunnittelun kuin työnjaon ja johtamisen käytäntöjen uudistaminenkin ovat nimittäin kaikki tähdänneet samaan päämäärään: luottamuksen vahvistamiseen ja yhtiön palauttamiseen takaisin alan halutuimmaksi työ- ja asuinpaikaksi.

Kulttuurinmuutoksessa keskeisintä on ollut oivaltaa, että työtä tehdään asiakkaita varten, siitä kannetaan sadan prosentin vastuu ja sen myötä epäkohdat on nostettava rohkeasti esiin. Kuuntelun, kehumisen, kiittämisen, kannustamisen ja korjaavan palautteen taitojen vahvistaminen on ollut aivan ratkaisevaa.

Hyvän kohtaamisen merkitystä ei ole voitu liikaa korostaa, sillä lupaus hyvästä hoivasta ja hyvistä johtamis- ja työkaveripalveluista lunastetaan yksi kohtaaminen kerrallaan. Miljoonissa vuosittaisissa kohtaamisissa ei tietenkään aina kaikki mene putkeen. Yksikin epäonnistuminen päätyy edelleen helposti median tai vähintääkin somen palstoille reposteltavaksi.

Siksi, jos kaksi asiaa sote-ammattilaisten arjessa saisin taikasauvaa heilauttaen uudistaa, ne olisivat asiakkaan ja kollegan näkökulman parempi ymmärtäminen ja toisen ihmisen tunteen vakavasti ottaminen.

Vaikka en enää ole osa ydintiimiä, olen näistä tuloksista valtavan ylpeä. Tiedän, miten tavattoman vaikeissa olosuhteissa ne on saatu aikaiseksi. Tiedän, miten niiden eteen on venytty, luotu uutta, sopeuduttu muutokseen, välitetty, osattu ja sitouduttu.

Tuntuu todella hyvältä, että suuresti arvostamani sote-alan uudisraivaajien yhdistys, Vaikuttavuusseura ry, antoi vuoden 2023 Vaikuttavuusteko-kilpailussa erityismaininnan Attendon kulttuurinmuutokselle.

Tämä muutos on toistettavissa myös julkisissa sote-palveluissa. Helppoa ja nopeaa se ei ole, sen voin sanoa. Mutta se on mahdollista. Mitatusti toimiva malli on nyt olemassa.

Upeaa duunia, te kaikki attendolaiset! Te teette sen joka päivä: ryhdytte sanoista tekoihin!

 

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto