Rohkeutta peliin, uutinen pesii sinun pöydälläsi!

Suomi on täynnä hienoa tarinoita, jotka vain odottavat kertomista. Jaksan hämmästellä sitä, miten hienoja projekteja yrityksissä tehdään, eikä niistä ymmärretä kertoa medialle. Milloin syynä on se, että yrityksen viestintä keskittyy vain sijoittajasuhteisiin, milloin se, ettei tunnisteta uutisaiheita.

Etenkin yrityksen, jonka maine on ollut koetuksella, soisi käyttävän hyödykseen kaikki mahdollisuudet positiiviseen julkisuuteen. Liian tiukasti rajattu viestintästrategia voi johtaa siihen, että tällaiset mahdollisuudet haudataan huuhaana ja liian kevyenä sisältönä. Kevyiden uutisaiheiden kanssa kuljetaan toki veitsen terällä: ’90-luvun lopun IT-kuplan aikaan ilmestyneet jutut potkulaudalla pikkujouluihin taivaltavasta henkilöstöstä ja Star Wars -leffaa rekrytapahtumaan katsomaan tulleista nörteistä ovat painuneet ainakin minun tajuntaani esimerkkeinä kuplan puhaltamisesta.

Mikä avuksi uutisaiheiden löytämiseen? Yritysten sisälle kannustan luomaan ilmapiirin, jossa rohjetaan esittää hullultakin tuntuvia ideoita viestintäjohdolle. Ja täällä ulkopuolella on avuksi tarjolla satoja viestintäkonsultteja, jotka ovat tottuneet haistamaan uutisaiheet jo kaukaa. Ajatusten sparraaminen on paras tapa löytää näkökulmia, joista voi syntyä yritykselle paljon myönteistä julkisuutta. Rohkeutta peliin!

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto