Perheyrityksen hallitukseen!

Uusi työvuosi alkaa iloisella uutisella: aloitin vastikään perheyritys Wiitta Oy:n hallituksen jäsenenä. Olen kiitollinen yrittäjä Wille Viittaselle luottamuksesta ja innoissani siitä, että pääsen mukaan vahvistamaan tätä työllistävää perheyritystä omalla osaamisellani.

Uusi työvuosi alkaa iloisella uutisella: aloitin vastikään perheyritys Wiitta Oy:n hallituksen jäsenenä. Olen kiitollinen yrittäjä Wille Viittaselle luottamuksesta ja innoissani siitä, että pääsen mukaan vahvistamaan tätä työllistävää perheyritystä omalla osaamisellani.

Kun lopetin Attendolla vuoden 2023 alussa, olin päättänyt päivittää osaamistani yritysten hallitustyöstä. Halusin palata takaisin hallitustyöhön, jossa koen olevani eniten hyödyksi muille yrittäjille. Mieluiten perheyrittäjille, jotka työllistävät muita ihmisiä.

Toukokuussa aloitin uudelleen Hansdotter Oy:n hallituksessa. Yhtiö oli kasvanut ja kehittynyt vauhdilla niiden parin vuoden aikana, jolloin en ollut mukana hallituksessa. Hyppäsin innolla mukaan uudessa vaiheessa olevaan yritykseen. Kevään aikana kertasin ja täydensin hallitusosaamistani Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssilla ja elokuussa suoritin HHJ-tutkinnon. Syksyn aikana lähestyin eräitä perheyrittäjiä, joiden yritykselle uskoin monipuolisesta yritysjohtamisen osaamisestani olevan hyötyä. Kävin useita erinomaisia keskusteluja positiivisesti yllättyneiden yrittäjien kanssa: ”Mukavaa, että otit yhteyttä, sillä ei tällaisia yhteydenottoja usein tule.” tai ”Kuinka sinä juuri minuun osasit olla yhteydessä? Tavataan ihmeessä!”

Wiitta Oy:n toisen polven yrittäjän ja toimitusjohtajan Wille Viittasen kanssa jo ensimmäinen puhelinkeskustelu osoitti, että meillä on pitkälti samanlaiset arvot, ihmiskuva ja käsitys vastuullisesta liiketoiminnasta. Uskomme avoimeen dialogiin ja mikä tärkeintä, asiakkaan ja oman joukkueen kuuntelemiseen. Tiedämme kokemuksesta, että yhdessä saa aikaan parempia tuloksia kuin yksin.

Muovin ruiskupuristus eli ruiskuvalu on minulle uutta liiketoimintaa. Willelle ja hallituksessa jo pidempään toimineelle Timo Luukkalalle sekä hallituksen toisena uutena jäsenenä aloittavalle, yrityksen kolmannen polven edustajalle Waltteri Viittaselle sen sijaan tuttuakin tutumpaa. Ja vaikka ruiskuvalutuotanto onkin minulle uutta, niin Wiitan valmistamiin tuotteisiin olen tutustunut jo vuosia sitten rintamamiestalon viemäriremontin yhteydessä, muuttaessani uuteen kotiin ja mikä parasta, pulkkamäessä!

Odotan jo innolla uuden oppimista kaikilta wiittalaisilta ja Wiitan asiakkailta. Me neljä, Wille, Timo, Waltteri ja minä, tuomme Wiitan hallitukseen erilaiset koulutus- ja työtaustamme, mutta myös ajattelumme, käyttäytymistyylimme ja kokemuksemme erilaisilta elämänaloilta ja -vaiheista. Mielestäni tämä kuulostaa erinomaiselta lähtökohdalta hyvälle hallitustyölle, jonka tarkoitus on toteuttaa Viittasten omistajatahtoa sekä kasvattaa niin omistaja-arvoa kuin yrityksen arvoa.

Oiskohan viikonloppuna edessä matka pulkkamäkeen legendaarisella The Pulkalla?

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto