Asiakaskokemuksen johtaminenkin on viestintää

Tee mitä rakastat, rakasta mitä teet, lukee mm. Kotipizzan strategiassa ja kahvibrändin parhaillaan kaduilla näkyvässä ulkomainoskampanjassa.

Olen viime vuosina toistellut, että tieni viestinnän parissa on nähty ja tehty. Mutta mitä! Taas huomaan ohjaavani ja innostavani muita viestimään ihmisille väliaikatietoa, vaikkei mitään olisikaan vielä tapahtunut, viestimään visuaalisesti vaikuttavammin, vastaamaan reklamaatioon puhelimella (ASAP), mittaamaan viestintää luovemmin, postamaan someen tunteisiin vetoavasti, parantamaan mahdollisuutta tutustua toimintaan, bloggaamaan vaikuttavammin (ja hei se SEO sit kans!), kutsumaan journalisti kylään, tekemään parempia powerpointteja ja saitin leiskoja, kirjoittamaan tiedote paremmin, tervehtimään toisia ystävällisesti, kommunikoimaan henkilöstölle paremmin, twiittaamaan kun on sanottavaa, antautumaan dialogiin, vaikka se olisi vaikeinta, mitä on koskaan tehnyt.

Ja mitä minä siis työkseni oikeastaan teen? Opastan asiakkaitani tuottamaan parempia henkilöstökokemuksia, jotta syntyisi parempia asiakaskokemuksia. Jotta brändi vahvistuisi. Ja yritys menestyisi paremmin.

Sitä mihinkään juuriltaan pääse. Sillä minähän rakastan viestinnällä vaikuttamista ja muiden auttamista. Sitähän mun hallitustyöt ja asiakkaiden johdon jeesaaminen asiakaskokemuksen kehittämisessä just on. Viestintää.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto