Pää kylmänä kohti uusia markkinointioppeja

Markkinointipodcasteja, markkinoinnin perusteosten selailua, analytiikan ihailua, testejä, tekstejä sovelluskauppaan, power pointien päivittämistä, printtimainosten viilausta, saitin tekstien ja rakenteiden viilausta, messuosaston suunnittelua. Uuden oppimista ja to do -listan lyhentymistä asia kerrallaan.

Olemme valmistautuneet viimeiset kuukaudet uuden mobiilisovelluksen lanseeraukseen ja käyttöönottoon. Samaan aikaan olemme valmistautuneet tuotelanseeraukseen ja suunnitelleet pari päivää sitten alkaneen vuoden muiden markkinointitoimien toteutusta. Lähinnä olen ihaillut työkaverini ja verkostoomme kuuluvien ammattilaisten monipuolisia taitoja, jotka täydentävät omiani. Olen kokenut tuskaa, kun en osaa itse tehdä kaikkea tarvittavaa – ja samalla pitänyt kiinni siitä, ettei minun tarvitse olla jokaisen asian osaaja. Riittää, että ymmärrän, mitä tarvitaan ja osaan johtaa muita toteuttamaan strategiaamme. Samalla mietin, mitä kaikkea olen viimeisten 15 kuukauden aikana oppinut. Wooaaah!

Kirjoitin ennen joulua itse mediatiedotteen. Se oli helppoa ja tuntui palkitsevalta. Saavutimme sillä hienoja tuloksia. Työkaveri, myynnin asiantuntija, kertoi asiakkaan aloittaneen keskustelun palvelustamme ennen kuin hän oli itse ehtinyt sanoa siitä mitään. Asiakas oli lukenut uutisemme joltain oman median foorumeistamme.

Toinen työkaveri, hänkin myynnin asiantuntija, kertoi tällä viikolla tulleen yhteydenottoja asiakkailta ilman, että hän oli itse kontaktoinut näitä. Kolmas, myös hän myynnin asiantuntija, kertoi käyttävänsä meidän markkinoinnissa luomia videoita ja blogipostauksia tarjousten liitteenä kertomaan asiakkaille, mistä palvelussa oikein on kysymys.

Luomme kysyntää, kerromme tarinoita, toimeenpanemme strategiaa. Markkinoimme ja viestimme.

Tulevien kuukausien aikana arvelen vahtaavani Google Analyticsia ja Facebookin analytiikkaa todella tarkasti. Uutena seurattavana mukaan tulee myös Google Playn – ja noin kuukautta myöhemmin AppStoren – analytiikka. Opin lisää. Ou jeah!

Ja jos Timo Häkkisen eilen LinkedIn Pulseen kirjoittamaa tekstiä lukee, voi vain todeta, että ei tämä uuden oppiminen tähän lopu. Edessä on mm. tekoälyn hyödyntäminen myynnin prosessien johtamisessa. Kaiken markkinoinnin kehityshuuman keskellä on kyettävä pitämään pää kylmänä – ja hypätä kylmään veteen. Ei tätä kokonaisuutta kukaan muukaan täydellisesti osaa. Ja vaikka osaisikin, huomenna kokonaisuus olisi jo muuttunut. Parasta on edetä kokeilemalla ja verkostoitumalla parhaiden osaajien kanssa.

Susanna Paloheimo

Susanna Paloheimo

"Muutosten tuulten puhaltaessa toiset rakentavat muureja, toiset tuulimyllyjä"

Blogiarkisto